Recept

Thajské červené curry v jednom hrnci



Suroviny:

  • 1 balenie Shirataki špagiet
  • 1 pl olivového oleja
  • 1/2 pl strúhaného čerstvého zázvoru
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 pl red curry pasty (prípadne 1 čl kari korenia)
  • 1 šálka zeleninového vývaru
  • ½ šálky kokosového mlieka
  • 2 cherry paradajky
  • 4 zelené fazuľky
  • 3 šampiňóny
  • 1 limetka

Postup:

Na strednom ohni rozohrejeme olej.  Pridáme zázvor a miešame asi 30 sekúnd. Pridáme cesnak a curry pastu a miešame dalších 30 sekúnd až jednu minútu. Pridáme nakrájané šampiňóny a smažíme zhruba 3 minúty. Pridáme fazuľky a smažíme ďalšie 3 minúty. Nakoniec pridáme rozpolené paradajky a trošku ich osmažíme. Potom všetko zalejeme zeleninovým vývarom a privedieme k varu. 5 minút povaríme a pridáme kokosové mlieko, znovu necháme prejsť varom a odstavíme.

Špagety Shirataki vyberieme z obalu, prepláchneme a necháme odkvapkať. Zmiešame špagety s curry pokvapkáme limetkovou šťavou a dochutíme soľou.

Môžeme dozdobiť koriandrom, petržlenovou vňaťou alebo klíčkami.

DALŠÍ RECEPTY