Recept

Mandľovo-jablkové müsli



Ingrediencie:

  • 4 polievkové lyžice zmesi mandlí a slnečnicových semien
  • 2 – 3 jablká
  • škoricu podľa chuti.

Postup:

Mandľovú zmes na noc namočte, ráno zlejte vodu, mandle a slnečnice rozmixujte najemno, potom pridajte jabĺčko a rozmixujte spolu so zmesou semien.
Podľa potreby pridajte trošku vody, aby bola zmes ako hustá, lepivá, tvarovateľná kaše.
Klaďte pol. lyžicou na plech vyložený papierom na pečenie a tvarujte placky.
Ozdobte mandlí a sušte v rúre na 50 ° C cca 10 hod. (Sušením neničíte v potravinách prítomné enzýmy, ktoré sú zdrojom “života” pre bunky nášho tela).
Ak máte málo času, je možné placky aj klasicky piecť na 180 ° C cca 30 min.

DALŠÍ RECEPTY