Recept

Cuketa na olivovom oleji s bazalkou



Ingrediencie:

  • 2 stredne veľké cukety
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica nakrájanej čerstvej bazalky
  • 2 dcl olivového oleja
  • soľ

Postup:

Umytú cuketu nakrájajte na plátky a osoľte.
Pripravte si misku s cca 1,5 dcl olivového oleja. Lístky bazalky nakrájajte na tenké pásiky a pridajte do misky s olejom.
Bazalka podporuje trávenie a má protizápalové účinky. Príde vhod i sušená, ale čerstvá poskytne intenzívnejšiu vôňu.
Strúčiky cesnaku roztlačte a pridajte do misky.
Na panvici rozohrejte troška oleja a položte naň cuketu. Plátky obráťte, nechajte dužinu zafarbiť do zlatista a zmäknúť.
Mäkkú a opečenú cuketu vložíte do misky s olejovým nálevom a po vychladnutí môžete servírovať. Alebo servírujte teplé.

DALŠÍ RECEPTY